Biografije

Ansambl Glazbene staze:

Eda Rimanić, flauta

Franjo Stojaković, klarinet

Đana Kahriman, violina

Andrija Šimić, violončelo

Iva Ljubičić Lukić, klavir

 

Eda Rimanić započinje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci (prof. Ivana Zobundžija), a potom nastavlja školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (prof. Marina Novak), gdje stječe diplomu 2005. Za vrijeme studija stipendistica je Grada Rijeke te ostvaruje zapažene nastupe i osvaja nagrade kao solistica i članica Akademskog duhačkog kvinteta. Dobitnica je Rektorove nagrade, nagrade Ivo Vuljević i treće nagrade na Europskom natjecanju mladih umjetnika. Za vrijeme zadnje godine studija paralelno studira i na priznatoj Musikkhoyskole u Oslu u klasi prof. Torkila Byea. Nakon diplome započinje s pedagoškim radom u Čakovcu i Vrbovcu, a ujedno upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu na kojemu 2010. stječe diplomu prvostupnika sociologije. Od kraja 2010. zaposlena je kao profesorica flaute u GŠ Ivan Zajc u Zagrebu gdje je od 2013. i pročelnica odjela za puhače i harmonike.

Franjo Stojaković (Zagreb, 1985.) nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije i srednje glazbne škole Zlatka Balokovića završava studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Davora Rebe, a iste godine  stječe status prvostupnika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Francuski jezik i književnost/Etnologija i kulturna antropologija). Kao stipendist francuske vlade usavršava se na Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot i na Conservatoire de la Vallee de la Chevreuse u klasama Guy Dangaina i Sylvie Hue. Povratkom u Hrvatsku predaje klarinet na OGŠ Pakrac, a od 2013. godine na GŠ Zlatka Balokovića u Zagrebu. Surađivao je s Hrvatskim komornim orkestrom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Osim klasičnom, aktivno se bavi i jazz glazbom.

Đana Kahriman (Dubrovnik, 1989) diplomirala je violinu 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa, kod kojeg je kasnije nastavila program umjetničkog usavršavanja. Laureatkinja je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja. Više puta nastupala je uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Gradske glazbe Dubrovnik, Sarajevske filharmonije, Zagrebačke filharmonije, Kaunaške filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra i Zagrebačkih solista. Održala je mnoštvo koncerata u zemlji i inozemstvu (Austrija, Italija, Liechtenstein, Poljska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Litva, Kazahstan, SAD, Njemačka, Japan). Od njezinih nastupa ističu se Senjske glazbene večeri, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Samoborska glazbena jesen, Muzički biennale Zagreb, Festival hrvatske glazbe u Beču, Festival mladih glazbenika u Litvi, Memorijal Franjo Krežma, Musica Eterna, Glazbena scena Amadeo, Epidaurus festival, Glazbena tribina u Puli, Ciklus Virtuoso, Majstori svirači te nastup na promociji Dubrovnika u New Yorku. Članica je Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Andrija Šimić (Zagreb, 1991.) maturirao je 2010. u Klasičnoj gimnaziji i Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi prof. Dobrile Berković-Magdalenić. Iste je godine upisao Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi prof. Yevgenya Xaviereffa, kod kojeg je 2015. magistrirao i stekao zvanje magistra glazbenih umjetnosti. Tijekom školovanja sudjelovao je na brojnim natjecanjima i osvojio mnoge nagrade među kojima se ističu: 1. nagrada na Državnom natjecanju u Dubrovniku u disciplini orkestri 2007.; 1. nagrada na Državnom natjecanju u Opatiji u disciplini kvarteta 2008.; 2. nagrada na Državnom natjecanju u Opatiji u disciplini kvarteta 2009.; 2. nagrada na Federalnom natjecanju u Sarajevu u solističkoj disciplini 2012.; 3. nagrada na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu u disciplini trija 2013. Bio je sudionik festivala Muzika na žici 2013. i 2014. te je svirao u komornom orkestru pod vodstvom Violete Smailović Huart. Od 2012. do 2014. honorano je svirao u Sarajevskoj filharmoniji. Dugogodišnji je polaznik ljetne škole Uzmah gdje je pohađao tečajeve Nikole Ruževića i Gustava Tavaresa. Sudjelovao je i na majstorskim radionicama Davida Grigoriana i Silvije Sondeckiene. Nastavnik je violončela u Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Iva Ljubičić Lukić (Split, 1985.) završila je diplomski i poslijediplomski studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić, kao i poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja menadžmenta u kulturi. Tijekom školovanja osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima pijanista. Usavršavala se na seminarima uglednih pijanista. Ostvarila je nastupe diljem Hrvatske (ciklusi Virtuoso, Mladi za mlade, Iz Salona Očić, Tribina Darko Lukić, Rapsko glazbeno ljeto, Festival Rendez-vous) i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Makedonija, Švicarska). Sudjeluje u izvođenju edukativnih umjetničkih programa u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske (Ruksak (pun) kulture) i Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu). Osim što nastupa solistički, bavi se i komornim muziciranjem te obrađivanjem skladbi za različite komorne sastave. Osnivačica je i voditeljica ciklusa Glazbene staze i članica ansambla Glazbene staze – jednog hrvatskog Pierrot sastava. Djeluje u duu s pijanisticom Kosjenkom Turkulin s kojom osniva Zagrebački festival klavirskih dua te u ansamblu Le Trio uz sopranisticu Mariju Lešaju i flautisticu Edu Rimanić. Profesorica je klavira u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.

 


Suradnici ansambla:

Mihael Paar, klarinet

Vlade Matulić, klarinet

Ida Szekeres, oboa

Matko Smolčić, fagot

Bernard Homan, saksofon

Eva Mach, violina

Mislav Salopek, violina / viola

Mislav Pap, viola

Jasna Simonović Mrčela, viola

Jakov Kunjko, violončelo

Nikolina Tičinović Čavrag, violončelo

Jura Herceg, kontrabas

Duje Serdarević, kontrabas

Anita Primorac, udaraljke

Kaja Farszky, udaraljke

Juraj Slipac, tambura

Božidar Peričić, bariton

Marija Lešaja, sopran