Novosti‎ > ‎

22.10.2015. - Ansambl Glazbene staze otvara 21. sezonu Salona Očić

posted Oct 8, 2015, 3:38 PM by Glazbene Staze   [ updated Oct 30, 2015, 12:09 AM ]


Ansamblu Glazbene staze ove godine ukazana je posebna čast otvoriti 21. koncertnu sezonu "Iz salona Očić".   

Ciklus javnih koncerata na imanju obitelji Očić nastao je prije 20 godina u okrilju Društva "Franjo Dugan" i jedini je takav projekt ne samo na Hrvatskom radiju, već i u cijeloj glazbenoj ponudi grada i države, pa i šire. Ciklus oživljava zaboravljenu pojavu kućnih, salonskih okupljanja i muziciranja. To je svojevrsna revitalizacija komorne glazbe u najširem spektru stilova i izvođačkih kombinacija. Iza prividno ležerna, neposredna i novinarski dinamičnoga oblika razgovora s izvođačima, ali i s publikom, zapravo se krije stručno relevantna analiza cijelog spektra pitanja povezanih uz razdoblje djela s programa koncerta.

Ansambl Glazbene staze u sastavu Đana Kahriman – violina, Mia Grubišić – violončelo, Eda Rimanić – flauta,  Yaroslav Sadovyy – klarinet i Iva Ljubičić –  klavir, uz poneko glazbeno iznenađenje, izvest će djela Petra Iljiča Čajkovskog, Dmitrija Šostakoviča i mladog hrvatskog kompozitora Ivana Josipa Skendera.

Koncert počinje u 20 sati, uživo se prenosi putem Trećeg programa Hrvatskog radija, a moguće ga je pratiti i putem HRT live streaminga.

Urednik i voditelj emisije je Branko Magdić. 


Izvještaj s koncerta:

Klasika za mlade © Višnja Požgaj, KLASIKA.hr, 26. listopada 2015.

"U stalnoj potrazi za novim iznenađenjima publici u Salonu Očić i slušateljima izravnog prijenosa na 3. programu Hrvatskog radija pod vodstvom urednika Branka Magdića na prvom koncertu nove sezone predstavljen je Ansambl Glazbene staze."

Cijeli članak pročitajte ovdje.