Novosti‎ > ‎

BAROQUE AND BLUE 20.2.2016. u Lisinskom!

posted Feb 14, 2016, 11:55 AM by Glazbene Staze   [ updated Feb 14, 2016, 11:58 AM ]

Nastavlja se 7. koncertna sezona Ciklusa Glazbene staze! Pridružite nam se na koncertu BAROQUE AND BLUE 20. veljače u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert počinje u 20 sati. 


Glazba iz razdoblja baroka inspiracija je mnogim glazbenicima pa tako i ansamblu Glazbene staze. Posljednih nekoliko godina Ansambl je istraživao utjecaje baroka u jazzu i popularnoj glazbi, a ove godine propitkujemo njegove odraze u suvremenoj klasičnoj glazbi. U tom izazovu, provjerenom kvintetu Glazbenih staza, pridružit će se ponajbolji mladi hrvatski čembalist, sudionik koncerta Volim, volim, volim! 2014. i prošlogodišnji laureat Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru – Franjo Bilić.

Radujemo se vašem dolasku!


Program:

Antonio Vivaldi: Koncert za mali komorni sastav u g-molu, RV 107

Johann Sebastian Bach: Toccata za čembalo u g-molu, BWV 915

Johann Sebastian Bach: Trio sonata za flautu, violinu, violončelo i čembalo u G-duru, BWV 1038

Claude Bolling: Jazz suita za flautu, violončelo i klavir

Louis-Claude Daquin: Le coucoû (Kukavica), za čembalo solo

Ante Knešaurek: Rondo s kupletima „Kokoš“ (Hommage à Rameau), za čembalo solo

Tomislav Uhlik: Parafraza na Daquinovu „Kukavicu“ za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir (praizvedba)

Michael Nyman: Portraits in Reflection (Childs Play) za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir (hrvatska praizvedba)

 

Ansambl Glazbene staze

Eda Rimanić, flauta

Yaroslav Sadovyy, klarinet

Đana Kahriman, violina

Mia Grubišić, violončelo

Iva Ljubičić, klavir

 

Gost: Franjo Bilić, čembaloO gostu koncerta:

Franjo Bilić (Zagreb, 1994.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu i klavir na GŠ Pavla Markovca u razredu prof. Jelice Kuzmin. Glazbeno obrazovanje započeo je kao solist (dječački sopran) zbora «Krijesnice» i «Zagrebački dječaci» s kojima je snimio CD pod ravnanjem dirigentice Jasenke Ostojić. Nastupao je kao solist, komorni glazbenik, kao solist uz orkestar te kao čembalist u orkestru polaznika Međunarodne ljetne škole barokne glazbe i plesa "Aestas musica". Nastupao je diljem Hrvatske, u BIH, Sloveniji, Njemačkoj, Italiji i SAD-u. Surađivao je s brojnim ansamblima i orkestrima: Zagrebački solisti, ansambl Antiphonus, Hrvatski barokni ansambl, Dubrovački simfonijski orkestar, Društveni orkestar HGZ-a, Zagrebački komorni orkestar, ZOM, ansambl Alter Modus, te s eminentnim umjetnicima: A. Butterfield (Velika Britanija), K. Nakazawa (Japan), M. Fedotov (Rusija). Na državnim natjecanjima osvojio je osam prvih, tri druge i dvije treće nagrade u razdoblju 2007.-2013. u disciplinama klavir, komorna glazba i solfeggio. Na natjecanju "Pianoforte" u Poreču, osim najviše prve nagrade u kategoriji dobio je i posebnu nagradu za najbolju izvedbu skladbe J.S. Bacha. Kao čembalist, pobjednik je 12. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika "Ferdo Livadić" u Samoboru. Usavršavao se na seminarima za područja; klavir, fortepiano, korepeticija/klavirska pratnja pjevača, čembalo, barokna glazba, barokni ples, orguljaška improvizacija, orgulje, harmonium d'art. Trenutno je student treće godine čembala u klasi prof. Pavla Mašića, i prve godine dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Bavi se i skladateljskim radom.


Organizator: Udruga Moj svijet

Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Medijski pokrovitelj: Večernji list

Info: www.lisinski.hr

 

Cijena ulaznice: 40 kn.

-       50 % popusta imaju učenici, studenti i umirovljenici

-       On line prodaja ulaznica za koncert BAROQUE AND BLUE

 

Ulaznice se prodaju na blagajni KD Vatroslava Lisinskog radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan predstave dva sata prije početka.

Putem internet stranice www.lisinski.hr, moguća je individualna rezervacija mjesta, kao i kupovina ulaznica on-line plaćanjem.