Novosti‎ > ‎

Koncert BAROQUE POP

posted Feb 24, 2015, 2:12 PM by Iva Ljubicic   [ updated Feb 24, 2015, 2:44 PM by Glazbene Staze ]

Nastavlja se 6.sezona Ciklusa Glazbene staze!


Koncertom BAROK POP vodimo vas u  šezdesete godine prošlog stoljeća kada su djelovali pop i rock sastavi koji se i danas svrstavaju među najomiljenije. Riječ je o bendovima poput The Beatlesa, Bee Geesa, Beach Boysa i Procol Haruma čije pjesme i danas nadahnjuju mnoge. Riječ je o glazbenicima koji su, nadahnuti glazbenim uzorima iz prošlosti poput Bacha i Vivaldija, u svojim skladbama rock n'roll sjedinili s baroknom polifonijom, klasičnom harmonijom, a pritome koristili i klasične gudačke i puhačke instrumente.

Poslušajte kako klasičari sviraju rock i kako rockeri vole barok!

  

Ansambl Glazbene staze

Eda Rimanić, flauta

Yaroslav Sadovyy, klarinet

Đana Kahriman, violina

Mia Grubišić, violončelo

Iva Ljubičić, klavir


Program:

J. S. Bach, B. Wilson (Beach Boys), Gibb (Bee Gees), G. Brooker/ K. Reid/ M. Fisher (Procol Harum), J. Lennon/ P. McCartney (The Beatles)

 

Ansambl Glazbene staze je peteročlani miješani instrumentalni sastav. Po formi svrstava se u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Stalni postav ansambla čine:  Eda Rimanić – flauta, Yaroslav Sadovyy– klarinet, Đana Kahriman – violina, Mia Grubišić – violončelo i Iva Ljubičić – klavir, a ovisno o vrsti programa koje izvode ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Ukrajina). Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.

Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž,  Music Trek meets Star Trek, Barok/ Jazz i Fantasia. Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, a slijedi i suradnja s Ivanom Josipom Skenderom. 

Ansambl sudjeluje u edukativnim programima Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture), a ostvario je niz koncerata diljem Hrvatske: u Rijeci, Novskoj, Zadru, Slavonskom Brodu, Valpovu, Vrbovcu, Višnjanu i dr.Organizator: Udruga Moj svijet    I    Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport
Medijski pokrovitelj: Večernji list    I    Partner: Književni klub Booksa
 
Cijena ulaznica: 40 kn

·  50% popusta za učenike, studente i umirovljenike

·  za vlasnike HGM kulturnog pokaza ulaz slobodan

·  Putem internet stranice www.lisinski.com, moguća je individualna rezervacija mjesta, kao i kupovina ulaznica on-line plaćanjem.