Novosti‎ > ‎

Koncert "NINO ROTA - glazbeni boutique", srijeda 30.05.2018.

posted May 14, 2018, 9:23 AM by Glazbene Staze   [ updated May 14, 2018, 9:24 AM ]

9. koncertnu sezonu Ciklusa Glazbene staze privodimo kraju u društvu omiljenog filmskog skladatelja, talijanskog Mozarta – Nina Rote.  Njegove nezaboravne i pjevne teme poznate su gotovo svakom uhu, a njegov neosporni talent učinio je mnoge filmove prepoznatljivima upravo zahvaljujući njegovoj glazbi.

Na koncertu Nino Rota – glazbeni boutique donosimo vam izbor najpoznatijih tema iz njegova filmskog opusa (Kum, La Strada, Amarcord, La dolce vita, Prova d'orchestra ), ali upoznajemo i (ne)poznatog Rotu i njegovo klasično stvaralaštvo. Stoga smo za ovu priliku pripremili Trio za flautu, violinu i klavir te rijetko izvođeni Nonet za prošireni sastav kojeg čine flauta, oboa, klarinet, fagot, rog, violina, viola, violončelo i kontrabas.

Cari amici della musica, benvenuti!


Program:


Nino Rota: Trio za flautu, violinu i klavir

Nino Rota: Nonet, za flautu, obou, klarinet, fagot, rog, violinu, violu, violončelo i kontrabas

Nino Rota/obr. Gaj Matić: Izbor najpoznatijih filmskih tema, za pierrot sastav


Izvodi:

Ansambl Glazbene staze u proširenom sastavu:

Eda Rimanić, flauta

Iva Ledenko, oboa

Vlade Matulić, klarinet

Anita Magdalenić, fagot

Bruno Grošić, rog

Eva Mach, violina

Jasna Simonović Mrčela, viola

Andrija Šimić, violončelo

Jura Herceg, kontrabas

Iva Ljubičić Lukić, klavirOrganizator: Udruga Moj svijet

Pokrovitelj: Grad zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Webwww.glazbenestaze.com

Ulaznice:

  • 40 kn
  • 50% popusta za učenike, studente i umirovljenike
  • KUPI ULAZNICU


ANSAMBL GLAZBENE STAZE peteročlani je miješani instrumentalni sastav. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svijetu, a jedini je takav u Hrvatskoj. Ovisno o programu, Ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi Ansambla vrsni su komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012., a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze. Od samog početka članice ansambla su pijanistica Iva Ljubičić Lukić, ujedno i osnivačica Glazbenih staza, flautistica Eda Rimanić i violinistica Đana Kahriman. 2016. godine ansamblu se pridružuje klarinetist Vlade Matulić, a od ove godine i violončelist Andrija Šimić. Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni te često spajaju klasičnu glazbu s drugim glazbenim izričajima kao što su filmska glazba, jazz i šansona. S osobitim uspjehom, uz pohvale kritike i veliki interes publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Zvjezdane staze i Barok Pop. U njima je prepoznata i obrazovna kvaliteta pa je Ansambl uključen u izvedbe programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture). Od samih početaka Ansambl surađuje s domaćim skladateljima te je do sada praizveo skladbe Biance Ban, Ivana Končića, Ivane Kovač, Sande Majurec, Ivana Josipa Skendera, Marka Slavičeka i Tomislava Uhlika.