Novosti‎ > ‎

Koncert "SALÓN BUENOS AIRES", nedjelja 19.3.2017.

posted Mar 2, 2017, 10:28 PM by Glazbene Staze   [ updated Mar 2, 2017, 10:29 PM ]

Posljednjim koncertom u ovoj koncertnoj sezoni, Ansambl Glazbene staze u proširenom sastavu kreće na putovanje Latinskom Amerikom. Ususret proljeću, krenite i vi s nama u zemlju u kojoj boje na gasnu i glazba ne jenjava, a zarazni ritmovi pozivaju na ples!

 

Program:

Miguel del Águila: Salón Buenos Aires, op. 84, za flautu, klarinet, violinu, violu i violončelo (hrvatska praizvedba)

Carlos Guastavino: Pjesme za sopran i klavir

Ástor Piazzolla/ arr. Clarice Assad: Tango suita, za klavir četveroručno

Heitor Villa-Lobos: Danças características africanas za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas i klavir

Ástor Piazzolla/ arr. Uwe Rössler: Libertango za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas i klavir

Zequinha de Abreu/ arr. Iva Ljubičić: Tico-Tico no Fubá za flautu, klarinet, dvije violine, violončelo, kontrabas i klavir

 

Ansambl Glazbene staze:

Eda Rimanić, flauta

Vlade Matulić, klarinet

Đana Kahriman, violina

Val Bakrač, violina

Mislav Salopek, viola

Jakov Kunjko, violončelo

Jura Herceg, kontrabas

Iva Ljubičić Lukić, klavir

Kosjenka Turkulin, klavir

Marija Lešaja, sopran

 


ANSAMBL GLAZBENE STAZE je miješani instrumentalni sastav kojeg čine instrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.

Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Baroque pop, Zvjezdane staze i Fantasia. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, Tomislava Uhlika, Ivana Josipa Skendera i Marka Slavičeka.  

 


Organizator: Udruga Moj svijet

Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport 

Info:


Cijena ulaznica: