Novosti‎ > ‎

Koncert VOLIM, VOLIM, VOLIM! 2013.

posted Nov 22, 2013, 2:01 AM by Glazbene Staze   [ updated Nov 29, 2013, 12:45 AM ]
U subotu 14. prosinca 2013. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u 20 sati, bit će održan treći po redu, sada već tradicionalni koncert Ciklusa Glazbene staze  -  VOLIM, VOLIM, VOLIM! Koncertom Volim, volim, volim! Glazbene staze prepuštaju pozornicu mladim glazbenicima. 

Sam naslov - Volim, volim, volim! najbolje opisuje ideju koncerta. Htjeli smo da izvođači, osim što sviraju, progovore o djelima koja ih inspiriraju. Što vole svirati, i zašto baš to vole svirati. Što ih inspirira, što motivira. Na taj način, uz izvođenje skladbi prema vlastitom izboru i iskrice svojih asocijacija i misli, uvode nas u čarobni svijet klasične glazbe.

Do sada su u sklopu Ciklusa s velikim uspjehom održana dva koncerta  Volim, volim, volim!. Na njima je nastupilo ukupno 45 izvođača što solistički, što u različitim komornim sastavima.


Predstojećim koncertom Volim, volim, volim! predstavit ćemo čak 33 mlada glazbenika - troje solista i 9 komornih sastava. U nikad brojnijem i raznovrsnijem društvu slušat ćemo odabrane točke klasične glazbe i prisjetiti se što je to što nas toliko privlači glazbi. 


Nastupaju:

VIRNA KLJAKOVIĆ, klavir

KAJA FARSZKY, udaraljke

BILJANA VITANOVIĆ, harmonika

CAROLINA BLAŠKOVIĆ,violina i PETRA GILMING, klavir

Duo BINAURAE: YAROSLAV SADOVYY, klarinet i MIA GRUBIŠIĆ, violončelo

ANA DADIĆ, flauta i DOMAGOJ GUŠČIĆ, klavir

LATICA ANIĆ, violončelo, LUCIJA HRAŠČANEC, saksofon i MARIJA PRANJIĆ, klavir

ANA KARUZA LOVRIĆ, sopran, BOŽIMIR LOVRIĆ, tenor i IVAN PERNICKI, klavir

Kvartet klarineta: MARTA JANDREČIĆ, IVO TIKVICA, DOROTEA RNJAK, FILIP MIKUŠA

Kvartet flauta NYMPHS: MARIJA ESIH, ANTONIJA JURIN, VANJA MARKESINA, MATEJA ŠARLIJA

PERCBABONIUM kvintet (udaraljke, tuba, trombon i eufonij): DOMINIK ŠABIĆ, BORNA BREKALO, LUKA MIHAJLOVIĆ, FRAN ŠOSTAR, HRVOJE KURTANJEK 

KALAMOS kvintet: KATARINA GRUBIĆ, oboa, YAROSLAV SADOVYY, klarinet, BERNARD HOMAN, saksofon, RUDE MIMICA, basklarinet, ISTVAN MATAY, fagotScenografija: KATARINA FEREK PETRIĆ i MIA MARAKOVIĆ