Novosti‎ > ‎

Koncert VOLIM, VOLIM, VOLIM!, utorak 6.12.2016.

posted Nov 23, 2016, 10:28 PM by Glazbene Staze   [ updated Dec 1, 2016, 11:43 AM ]


Revija mladih glazbenika

Sviramo, pjevamo, sanjamo, promišljamo i stvaramo. Dodajemo boje tamo gdje je naizgled sve sivo, zvuk gdje vlada tišina, sjaj i kad se čini da ga nema. Ukratko: volimo, volimo, volimo.

Za glazbenike se često govori da su zanesenjaci, sanjari, svijet za sebe, da im je glazba sve. Odakle ta zaljubljenost u glazbu, posebno u klasičnu, mnogima neshvatljivu, tešku i zamršenu? Sami glazbenici otkrivaju nam na koncertu VOLIM, VOLIM, VOLIM! 

Riječ je o već tradicionalnom koncertu Ciklusa Glazbene staze koji predstavlja istaknute mlade glazbenike. Glazbenici, osim što sviraju, progovaraju o djelima koja ih inspiriraju. Na taj način, uz izvođenje skladbi prema vlastitom izboru i iskrice svojih asocijacija i misli, uvode  publiku u čarobni svijet klasične glazbe.

Do sada je u sklopu koncerata  Volim, volim, volim! nastupilo preko stotinu izvođača što solistički, što u različitim komornim sastavima.

Na ovogodišnjem koncertu nastupit će:
Neno Atanasković, harmonika
Kvartet harmonika Unique: Martina Jembrišak, Nina Dmitrović, Marija Golub, Leonardo Leljak
Abdul-Aziz Hussein, klarinet
Maksimilijan Borić, mandolina i Kristina Senčić, klavir
Duo Ars
Damjan Bučić, gitara
Morana Pešutić, gitara i Ana Horvat, klarinet
Gudački kvartet GU Elly Bašić
Ansambl Glazbene staze

Program: Čajkovski, Piazzolla, Sebastian, Borić, Calace, Thomas, Weiss, Schubert, Rebay, VivaldiOrganizator: Udruga Moj svijet
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport 

Cijena ulaznica: