Novosti‎ > ‎

Koncert ZAGREB PIERROT PROJECT, subota 21.4.2018.

posted Apr 12, 2018, 4:19 AM by Glazbene Staze   [ updated Apr 12, 2018, 4:20 AM ]

Draga publiko,

Ako ste bili s nama kada smo putovali Zvjezdanim stazama, Bajkovitim stazama ili Stazama struna, budite s nama i na ovom možda najizazovnijem putovanju do sada – u kratku, ali burnu povijest našeg ansambla – „pierrot“ sastava.

Donosimo vam djela velikana 20. i 21. stoljeća koji su promijenili tijek glazbene misli: Komornu simfoniju op. 9 Arnolda Schönberga, glazbenog revolucionara 20. stoljeća i Pulitzerom nagrađeni Double sextet Steve Reicha, po nekima najvećeg živućeg skladatelja i oca minimalizma u glazbi.

Izvest ćemo i Fantastičnu suitu jednako fantastičnog mladog hrvatskog kompozitora Ivana Končića skladanu upravo za naš ansambl 2014. godine.

U izvedbi Double sexteta, ali i u zanimljivom solo obračunu s jednim metronomom, predstavit će se i istaknuti udaraljkaš mlađe generacije Renato Palatinuš.

Dobro došli!

 

Program:

Ivan Končić: Fantastična suita, za pierrot sastav

Arnold Schönberg / obr. Anton Webern: Prva komorna simfonija u E-duru, op. 9, za pierrot sastav

Casey Cangelosi: Sleight of And Evil Hand, za udaraljke solo

Steve Reich: Dvostruki sekstet, za komorni sastav i snimku

 

Ansambl Glazbene staze:

Eda Rimanić, flauta

Vlade Matulić, klarinet

Đana Kahriman, violina

Andrija Šimić, violončelo

Iva Ljubičić Lukić, klavir

 

Gost koncerta:

Renato Palatinuš, udaraljke

 


Organizator: Udruga Moj svijet

Pokrovitelj: Grad zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Web: www.glazbenestaze.com

Ulaznice:

  • 40 kn
  • 50% popusta za učenike, studente i umirovljenike
  • KUPI ULAZNICU


 

ANSAMBL GLAZBENE STAZE peteročlani je miješani instrumentalni sastav. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svijetu, a jedini je takav u Hrvatskoj. Ovisno o programu, Ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi Ansambla vrsni su komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012., a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze. Od samog početka članice ansambla su pijanistica Iva Ljubičić Lukić, ujedno i osnivačica Glazbenih staza, flautistica Eda Rimanić i violinistica Đana Kahriman. 2016. godine ansamblu se pridružuje klarinetist Vlade Matulić, a od ove godine i violončelist Andrija Šimić. Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni te često spajaju klasičnu glazbu s drugim glazbenim izričajima kao što su filmska glazba, jazz i šansona. S osobitim uspjehom, uz pohvale kritike i veliki interes publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Zvjezdane staze i Barok Pop. U njima je prepoznata i obrazovna kvaliteta pa je Ansambl uključen u izvedbe programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture). Od samih početaka Ansambl surađuje s domaćim skladateljima te je do sada praizveo skladbe Biance Ban, Ivana Končića, Ivane Kovač, Sande Majurec, Ivana Josipa Skendera, Marka Slavičeka i Tomislava Uhlika.

 

Gost koncerta: RENATO PALATINUŠ

Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine te time stekao titulu magistra muzike. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla, tijekom studija nastupao je u Njemačkoj, Španjolskoj i Rumunjskoj, a u sklopu IPEW festivala u Bjelovaru, te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se sa mnogim inozemnim i domaćim izvođačima i pedagozima iz raznih dijelova svijeta poput Ludwig Alberta, Ney Rosaura, Mark Forda, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova…

Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki. Surađuje sa mnogim orkestrima i ansamblima poput Simfonijskog orkestra HRT-a, HNK Zagreb, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra i drugih.