Novosti‎ > ‎

Koncert "ZVJEZDANE STAZE", četvrtak 3.11.2016.

posted Oct 18, 2016, 1:53 PM by Glazbene Staze   [ updated Nov 1, 2016, 1:12 AM ]

Ansambl Glazbene staze poziva vas na glazbeno putovanje svemirom povodom 50. obljetnice premijere najpopularnijeg znanstveno fantastičnog TV serijala – Zvjezdane staze.

Na programu je glazba iz TV serijala i filmova Star Trek i klasična glazba suvremenih domaćih i stranih kompozitora inspirirana svemirom. 


Ansambl Glazbene staze
Eda Rimanić, flauta
Vlade Matulić, klarinet
Đana Kahriman, violina
Vid Veljak, violončelo
Iva Ljubičić, klavir
Borko Rupena, udaraljke

Program:
Glazba iz TV serijala Star Trek kompozitora Alexander Courage-a i Jerry Goldsmith-a u aranžmanima Mie Pap
Marko Slaviček: Flash VIII. (praizvedba)
Bianca Ban: Event Horizon (skladano za Ansambl Glazbene staze 2013. g.)
Michael Nyman: Child's Play (hrvatska praizvedba)

Ansambl Glazbene staze je peteročlani miješani instrumentalni sastav kojeg čine instrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.

Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek meets Star Trek i Fantasia. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, Tomislava Uhlika i Ivana Josipa Skendera.  
Osim u sklopu Ciklusa Glazbene staze, Ansambl je ostvario niz koncerata u gradovima diljem Hrvatske te u sklopu raznih posebnih prigoda. 
Info:

Organizator: Udruga Moj svijet
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport 

Ulaznice: