Novosti‎ > ‎

Uskoro u Glazbenim stazama - koncert FANTASIA!

posted May 20, 2014, 2:29 AM by Glazbene Staze   [ updated May 20, 2014, 2:31 AM ]


Ansambl Glazbene staze posljednji ovosezonski koncert posvećuje najmlađima – djeci!  

Pažljivo birajući skladbe, odabrali smo suitu iz baleta Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u kojoj hrabri vojnik pobjeđuje zle miševe, a slatkiši plešu egzotične plesove, te Saint-Saënsov Karneval životinja, djelo u kojem svatko može pronaći svoju omiljenu životinju. Zagonetke skriva i Fantastična suita, novo djelo istaknutog mladog hrvatskog skladatelja Ivana Končića, koja će ovom prilikom doživjeti svoju praizvedbu.

Stoga, želite li čuti kako ansambl Glazbene staze dočarava labuda, slona ili ptičicu, želite li zaplesati uz valcer cvijeća ili šećernu vilu, dođite 31. svibnja u Malu dvoranu Lisinski! Poslije takva putovanja u kojem se ništa ne čini nemoguće, nadamo se da će i veliki slušatelji ponovno pronaći blago koje svatko ima, ali ga često zaboravlja, a to je dijete u svakome od nas.

 

Program:

Petar Iljič Čajkovski/ arr. Mia Pap: Suita Orašar, za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir

Ivan Končić: Fantastična suita (praizvedba), za flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir

Camille Saint-Saëns: Karneval životinja, za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas, dva klavira, udaraljke i naratora

 

Ansambl Glazbene staze:

Eda Rimanić, flauta/ Yaroslav Sadovyy, klarinet/ Đana Kahriman, violina/ Mia Grubišić, violončelo/ Iva Ljubičić, klavir


i gosti:

Eva Mach, violina

Mislav Pap, viola

Duje Serdarević, kontrabas

Kosjenka Turkulin, klavir

Kaja Farszky, udaraljke

 

Narator: Božidar Peričić

Scenografija: Katarina Ferek Petrić

Naratorova je poezija nastala u sklopu Radionice kreativnog pisanja poezije koju vodi pjesnikinja Dorta Jagić u književnom klubu Booksa.

 

Ansambl Glazbene staze je peteročlani sastav neuobičajene formacije: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Ovisno o vrsti programa surađuje i s drugim glazbenicima, kao i umjetnicima drugih profila – kazališnim i likovnim umjetnicima.  Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Austrija). Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizašao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze koji se već petu sezonu odvija u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.  Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom. S osobitim uspjehom ansambl je izveo programe Crveni ruž i Music Trek Meets Star Trek. Atraktivnost programa za mlade prepoznala je i Hrvatska glazbena mladež uključivši program Crveni ruž u projekte Glazba u kvartu i Glazba u razredu, namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola.

 

Više informacija na: www.glazbenestaze.com

 

Organizator: Udruga Moj svijet

Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport

 

Cijena ulaznica: 40 kn

-          50 % popusta za učenike, studente i umirovljenike

-          za vlasnike HGM kulturnog pokaza ulaz slobodan