Novosti‎ > ‎

Sjajan početak 8. koncertne sezone Ciklusa Glazbene staze!

posted Oct 3, 2016, 4:10 AM by Glazbene Staze   [ updated Oct 3, 2016, 4:14 AM ]

Glazbene staze su koncertom otvorenja 8. koncertne sezone ciklusa, u nedjelju 2. listopada 2016., imale čast biti platforma za početak jedne lijepe nove glazbene inicijative – za osnivanje Zagrebačkog festivala klavirskih dua. Nastupilo je deset sjajnih glazbenika okupljenih u četiri klavirska dua i jedan čembalistički duo: Ana Lucić i Vlatka Peko Fureš, Danijel Gašparović i Krešimir Starčević, Danijel Detoni i Ivan Batoš, Kosjenka Turkulin i Iva Ljubičić Lukić koje su ujedno i umjetničke ravnateljice festivala te čembalisti Franjo Bilić i Katarina Javora


Riječ je redom o vrsnim glazbenicima mlađe generacije koji su svojim izvedbama definitivno potvrdili da ovakvim festivalom zaslužuju posebnu pažnju i da sam festival ima dobre temelje. Osim što je u glazbenom smislu festival donio izuzetno zanimljiv program – integralnu izvedbu svih Mozartovih sonata za klavir (i čembalo) četveroručno, još više oduševljava radost i predanost s kojom su izvođači iznijeli ovaj koncert i koji su svi prisutni u publici mogli osjetiti, a to su i nagradili svojim srdačnim pljeskom.

Još jednom čestitamo svim izvođačima na odličnim nastupima i publici na prekrasnoj podršci, a Festivalu želimo još puno izdanja!

Glazbene staze nisu mogle niti zamisliti bolji početak svoje 8. koncertne sezone. Ispunjeni suradnjom s ovim divnim ljudima i glazbenicima, kročimo dalje glazbenim stazama i to ni manje ni više nego prema zvijezdama! Već 3. studenog na redu je koncert Zvjezdane staze, a nakon toga i već tradicionalni koncert Volim, volim, volim! – zato nas pratite i dalje!